Kersen Clafoutis

Kersen Clafoutis

Kersen Clafoutis Ingrediënten 80 gr patisseriebloem 2 eieren 60 gr basterdsuiker 2 dl volle melk 50 ml slagroom (35 à 40% vetgehalte) 40 gr ongezouten boter 400 gr verse kersen gewassen en ontpit of een bokaal kersen poedersuiker Bereiding Laat de kersen (indien uit bokaal) uitlekken Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje Voeg de geklutste eieren in het kuiltje en roer het tot je een glad beslag krijgt Lees meer…

Crema Catalana

Crema Catalana Ingrediënten 400 ml volle melk 100 ml culinaire room 4 eieren 225 gr suiker 1/2 citroen 30 gr maiszetmeel (Maïzena) 1 kaneelstokje Bereiding Maak zestes van de citroen Breng de melk, room, kaneelstokje, citroenzeste en 75 gr suiker aan de kook Haal de pan van het vuur en laat afkoelen Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en meng er daarna het maiszetmeel onder Verwijder het kaneelstokje en de citroenzeste uit de melk Giet Lees meer…

crema catalana