Chili con carne

Ingrediënten

300 gr geweekte rode bonen (150 gr droge, of uit blik)
500 gr rundergehakt
olie
4 kleine uien
2 teentjes look
1 groene paprika
blikje mais
400 gr tomatenblokjes (blik)
2 blokjes runderbouillon
1/2 l water
200 gr zongedroogde tomaten op olie
1 laurierblad
125 gr zure room
cayenne peper
2 kl chili poeder
1 kl komijn poeder
verse koriander
zout

Bereiding

Indien je gedroogde bonen gebruikt laat ze dan 12 uren op voorhand weken in koud water en kook de bonen gaar in het weekwater.
Pel de uien en versnipper ze
De knoflook pellen en versnipperen of persen.
De paprika wassen, reinigen en in brunoise snijden
Zongedroogde tomaten laten uitlekken en klein snijden
Olie verhitten en de uien en look aanfruiten
Voeg het gehakt toe en bak mooi rul
De paprika, zongedroogde tomaten en tomatenblokjes toevoegen en roer goed om
Voeg chilipoeder, komijnpoeder, laurierblad, bouillonblokjes, de bonen en het water toe
Roer alles goed door elkaar, breng aan de kook en laat 30 min sudderen
Voeg de mais toe en laat even mee koken

Breng op smaak met de cayennepeper en (eventueel) zout
Schep in het bord en werk af met wat zure room en versnipperde koriander
Serveer de Chili con carne bij voorkeur met rijst

Categorieën: Hoofdgerechten