Voeding
De meeste (wind)honden krijgen brokjes. Makkelijk en bijna overal verkrijgbaar. En in verschillende smaken, en prijsklassen.
Wie echter versvoeding (KVV) aan zijn (Wind)hond wil geven kan terecht in de regio noord Antwerpen bij Cool4Pets
KVV bestaat uit vers vlees of vis dat ingevroren wordt. Meestal is het een complete maaltijd voorzien van groenten en alle behoeften die een hond nodig heeft. Het vlees/vis kan wordt aangeboden in de vorm van diepgevroren worsten. Er zijn verschillende gewichtsklassen. 400g, 500g, 800g, 1kg of 1,5 kg.
Er zijn tal van merken KVV en een heel gamma aan smaken op de markt. Vis, vlees, wild enz …
KVV is de afkorting voor ‘Kant en klare verse voeding’. Het grote verschil met BARF (Bones and raw food) is dat je deze voeding niet zelf hoeft samen te stellen en dat alles gemalen is tot een complete maaltijd.
Verse voeding geven aan je viervoeter is (vooral dan als je voor KVV kiest) niet veel moeilijker dan brokken geven, maar het is wel véél gezonder!
Je kan meer lezen over KVV op volgende link https://www.versvoer.be/dossier/overschakelen-vers
Wie toch nog KVV wil combineren met brokken kan best geperste brokken nemen. Waarom kan je ook lezen op voorgaande link.
Nadelen
- Verse voeding dient in de vriezer bewaard te worden, daarvoor heb je dus wel ruimte nodig in je diepvries.
- Het is iets meer werk dan brokken omdat je het uit de verpakking moet halen en in een bewaardoos moet steken en tijdig moet laten ontdooien.
- Bij de overstap op verse voeding kan de hond even diarree krijgen en eventueel slijmerige ontlasting. Daarover hoef je je echter geen zorgen te maken. Lees alles over de ontgiftingsperiode in het onderdeel : Overschakelen brok naar vers.
- Ga je met de hond in verlof, dan is het lastig, zo niet onmogelijk om diepgevroren worsten mee te nemen.
Wij zijn voor onze windhond noodgedwongen overgeschakeld op KVV. Hij had een abces op zijn tandvlees en wilde/kon geen brokken meer eten.
In de zoektocht naar alternatieven kwamen we uit bij KVV. Hij is er gek op! En er is een pak meer variatie in dan bij brokken.
Hij heeft geen aanpassing nodig gehad en zijn stoelgang is nagenoeg perfect. Af en toe krijgt hij nog wel eens (geperste) brokken.
Verder zijn er ook nog gestoomde worsten als alternatieve maaltijd.
Probeer ook verschillende merken van versvoeding uit. Hetgeen je hond niet van het ene merk wil, lust hij misschien wel van een ander merk, of andersom.
Onze hond houdt van afwisseling, maar soms is hij een smaak beu en weigert hij die nog te eten. Na een periode lukt dat soms wel terug.