Quiche met paprika

Ingrediënten

1 vel bladerdeeg
1 blik mais (320 gr)
150 gr gemalen kaas
1 rode paprika

2 eieren
60 ml halfvolle melk
170 ml culinaire room
1 tl mosterd
Tabasco
vetstof
peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °
Laat de mais uitlekken
Leg het vel bladerdeeg (met het bakpapier) in de taartvorm
Prik er met een vork wat gaatjes in
Snij de paprika in een brunoise
Meng in een kom de uitgelekte mais met 2/3 van de gemalen kaas en de paprikastukjes en kruid met peper en zout
Klop de eieren los en voeg er de melk, room, mosterd en een paar druppels Tabasco bij, en roer alles goed om
Verdeel de groentemix over de vorm en giet er het eimengsel over.
Bestrooi alles met de overschot van de kaas.
Laat 20-25 min goudbruin  bakken in de oven.
Haal uit de oven en ontvorm de taartjes

Tip : Je kan ipv 1 grote taartvorm ook 6 kleinere vormpjes gebruiken.
In dit geval werk je met kleinere bladerdeegjes uit de diepvries. (Pakje van 10 vellen van 12×12 cm)

Laat deze vooraf even ontdooien (dat gaat vrij snel).
Vet dan wel de vormpjes in met olie of boter want deze diepvriesvellen zijn niet voorzien van bakpapier.