Quiche broccoli met ham

Ingrediënten :

1 vel bladerdeeg (of voor kleine vormpjes diepvries bladerdeegjes van 12×12)
50gr paneermeel
1/2 broccoli
40 gr boter
2 sjalotjes of 1 ui
125 gr champignons
125 gr gekookte ham
40 gr bloem
200 ml kippenbouillon
100 ml culinaire room
2 eieren
100 gr gemalen kaas
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereiding :

Leg de bladerdeeg(jes) in de taartvorm(en). Bakpapier erbij laten. Voor de kleine vormen is er geen bakpapier bij, dus vormpjes goed invetten.

Bestrooi de bodem met wat paneermeel en prik met een vork in het bladerdeeg.

Broccoli schoon maken, wassen in gezouten water en laten uitlekken.

Sjalot pellen, en versnipperen.

Broccoliroosjes 3 minuten blancheren in gezouten water en spoelen met koud water.

Vetstof verwarmen en de sjalot laten “uitzweten”, voeg er nadien de ham en de in stukjes gesneden champignons bij.

Bestrooi met bloem en laat verder garen. Voeg er daarna de bouillon bij en laat even doorkoken. Laat even afkoelen.

Klop de eieren en de room door elkaar en voeg toe aan het bouillonmengsel.

Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg de broccoli-roosjes in de taartvorm en overgiet alles met de saus.

Laat de quiche ongeveer 30 min bakken in de oven op 180°.

De Quiche kan zowel koud als warm of lauw worden gegeten