Foreltaart (Quiche)
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (of indien kleine quiches een pakje diepvries bladerdeeg 12x12cm)
Paneermeel
1 pakje gerookte forel 150gr
150 gr diepvriesspinazie of 500 gr verse
Blokjes kaas
2 eieren
2 dl culinaire room
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding
- Leg het deeg in de vorm(en). Bestrooi met paneermeel en prik er met een vork in
- Spinazie (verse) ontnerven en stoven, daarna hakken en op het deeg schikken. Indien diepvriesspinazie deze zeer goed laten uitlekken.
- Schik daarop de stukjes forel en de blokjes kaas
- Meng het ei met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Giet het eimengsel over de taart en bak deze in 25 min in een voorverwarmde oven op 200 °
- De Foreltaart kan zowel warm als koud of lauw worden gegeten