Foreltaart (Quiche)

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg (of indien kleine quiches een pakje diepvries bladerdeeg 12x12cm)
Paneermeel
1 pakje gerookte forel 150gr
150 gr diepvriesspinazie of 500 gr verse
Blokjes kaas
2 eieren
2 dl culinaire room
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereiding

  1. Leg het deeg in de vorm(en). Bestrooi met paneermeel en prik er met een vork in
  2. Spinazie (verse) ontnerven en stoven, daarna hakken en op het deeg schikken. Indien diepvriesspinazie deze zeer goed laten uitlekken.
  3. Schik daarop de stukjes forel en de blokjes kaas
  4. Meng het ei met de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat
  5. Giet het eimengsel over de taart en bak deze in 25 min in een voorverwarmde oven op 200 °
  6. De Foreltaart kan zowel warm als koud of lauw worden gegeten