Kaastaart
Ingrediënten
Deeg :
150 gr (patisserie) bloem
1 kl bakpoeder
50 gr suiker
1 pakje vanille suiker
1 ei
75 gr boter
Kaasvulling :
500 gr platte kaas
300 gr suiker
1 pakje vanille suiker
1/2 pakje puddingpoeder
50 gr maïzena
2 eieren
Springvorm
Bereiding
Maak het deeg : meng alle ingrediënten en kneed tot een mooi homogeen deeg.
Laat het deeg even koelen in de koelkast.
Maak terwijl de kaasvulling. Roer de platte kaas, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
Meng de maïzena en het puddingpoeder, zeef het en voeg bij de kaasmengeling.
Doe er dan 2 eierdooiers, en als laatste het tot sneeuw geklopt eiwit bij.
Roer alles goed om.
Rol het deeg goed uit en leg op de bodem van de springvorm.
Stort de kaasmengeling in de springvorm.
Bak de kaastaart 50 à 60 min af in de oven op 170° (niet voorverwarmen)
Laat afkoelen en ontvorm.