Torentje van Sint-Jacobsvrucht en erwtenpuree
Ingrediënten
12 sint-Jacobsvruchten (diepvries) – 4 sneetjes gerookte ham – 200 g erwtjes (diepvries) – 1 tomaat – 3 eetl. olijfolie – 2 dl lichte room – 1/2 eetl. balsamicoazijn – 2 eetl. bloem – ± 15 verse basilicumblaadjes – cayennepeper – peper en zout
Voorbereiding
Laat de sint-Jacobsvruchten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Meng de bloem met de cayennepeper en zout en rol er de sint-Jacobsvruchten door.
Schud de overtollige bloem weg.
Snij de gerookte ham in 3 om 12 stukjes te hebben.
Pel de tomaat en snij in kleine blokjes. Meng met 1 el. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.
Bereiding (15 min.)
- Breng water aan de kook en laat de diepgevroren erwtjes onafgedekt gaar worden gedurende 10 min. Giet af.
- Mix de erwtjes met de lichte room en de verse basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-Jacobsvruchten langs elke kant gedurende 2 min.
Afwerking
Maak met behulp van een dresseer-ring 3 torentjes erwtenpuree op elk bord. (1 eetl.).
Leg daarboven een stukje gerookte ham (eventueel licht aangebakken) en 1 sint-Jacobsvrucht. Garneer met de tomatenblokjes. Serveer eventueel met stokbrood.
Torentje van Sint-Jacobsvrucht en erwtenpuree is een ideale starter.
Tip:
De tomaat pellen gaat makkelijker als u hem 10 sec. onderdompelt in kokend water.
De Sint-Jacobsvrucht kan je eventueel vervangen door een scampi.