Torentje van St Jacobsnoot en erwtenpuree

Ingrediënten

12 sint-jakobsnoten (diepvries, Kelvin) – 4 sneetjes gerookte ham – 200 g erwtjes (diepvries, Ringis) – 1 tomaat – 3 eetl. olijfolie – 2 dl lichte room – 1/2 eetl. balsamicoazijn – 2 eetl. bloem – ± 15 verse basilicumblaadjes – cayennepeper – peper en zout

Voorbereiding

Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Meng de bloem met de cayennepeper en zout en rol er de sint-jakobsnoten door.
Schud de overtollige bloem weg.
Snij de gerookte ham in 3 om 12 stukjes te hebben.
Pel de tomaat en snij in kleine blokjes. Meng met 1 el. olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

Bereiding (15 min.) 

  1. Breng water aan de kook en laat de diepgevroren erwtjes onafgedekt gaar worden gedurende 10 min. Giet af.
  2. Mix de erwtjes met de lichte room en de verse basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten langs elke kant gedurende 2 min.

Afwerking

Maak met behulp van een dresseer-ring 3 torentjes erwtenpuree op elk bord. (1 eetl.).
Leg daarboven een stukje gerookte ham (eventueel licht aangebakken) en 1 sint-jakobsnoot. Garneer met de tomatenblokjes. Serveer eventueel met stokbrood.

Torentje van St Jacobsnoot en erwtenpuree is een ideale starter.

Tip:
De tomaat pellen gaat makkelijker als u hem 10 sec. onderdompelt in kokend water.
De St Jacobsnoot kan je eventueel vervangen door een scampi.