Pompoensoep

Ingrediënten

Vetstof (olijfolie of bakboter)
1 ui
2 soeppreien (enkel het witte gedeelte)
1,5 kg pompoen
2 kippenbouillon blokjes

1/4 blikje tomatenpuree
1 wortel
1/2 rode paprika
1 kruidentuiltje (bouquet garní) (Tijm, Laurier, Peterselie)
1/2 dl culinaire room
Peterselie
Peper en zout
1 liter water

Bereiding

Verwarm de vetstof en laat de ui zachtjes stoven
Voeg de prei toe en daarna de blokjes pompoen
Bouillonblokjes toevoegen evenals de puree en het kruidentuiltje
Alles overgieten met het water en 20 min laten koken.
De soep mixen.
De pompoensoep in het bord gieten en afwerken met een klein scheutje room en fijn gehakte peterselie.

Optioneel kunt u ook nog afwerken met een stukje krokant gebakken ham of spek.

Categorieën: Soep