Jagerkip

Ingrediënten

4 kippenbillen
100 gr gerookt spek
3 sjalotten
1 blik gepelde tomaten
250 gr champignons
150 ml droge witte wijn
150 ml kippenbouillon
Madeira wijn
vetstof
peterselie
beurre manié
peper en zout

Bereiding

Vetstof verhitten en spek bakken
Spek uit de pan nemen en de kip aan alle zijden aanbruinen en kruiden met peper en zout
Spek terug bijvoegen alsook de versnipperde sjalotten en even laten meestoven
Tomaten, bouillon en wijn toevoegen en gedurende 20 min laten stoven, met deksel
Champignons borstelen, in schijfjes snijden en toevoegen
Laat nog ongeveer 10 min stoven
De saus binden met de beurre manié
Op smaak brengen met peper en zout en Madeira wijn
Schep de jagerkip op het bord en bestrooi met wat vers gehakte peterselie

(Beurre manié : een mengsel van gelijke delen (koude) boter en bloem gebruikt om sauzen te binden)

Categorieën: Hoofdgerechten