Tongfilets met tartaar saus

Ingrediënten

4 tongfilets
50 gr bloem
2 eieren
paneermeel
olie
peper en zout

Voor de saus :

1 ei
2 dl zonnebloemolie
mespuntje mosterd
1 kl dragonazijn
100 gr verse kruiden (peterselie-kervel-bieslook)
1/2 el kappertjes
1/2 el augurk
1 klein sjalotje
1 hard gekookt ei
peper en zout

Bereiding

  1. Pak de tongfilet in plastiekfolie en klop lichtjes plat.
  2. Snij de tongfilets overlangs in reepjes.
  3. Doe bloem gemengd met peper en zout in een bord en dep de reepjes er in.
  4. Dep de reepjes vervolgens in een bord met losgeklopt eiwit en daarna in een bord met paneermeel.
  5. Bak de filets in een pan met olie of frituur ze. Laat ze op een keukenpapier uitlekken.
  6. Maak met de olie, het ei, de mosterd, en dragonazijn een mayonaise.
  7. Meng daarna de zeer fijn gesneden kruiden, de fijn gesneden kappertjes, sjalot en augurk, en het geplette hard gekookt ei onder de mayo.

Tip : De tongfilets met tartaar saus kunnen eventueel met een beetje gemengde sla                      geserveerd worden.

Categorieën: Voorgerechten