Tongfilets met tartaar saus
Ingrediënten
4 tongfilets
50 gr bloem
2 eieren
paneermeel
olie
peper en zout
Voor de saus :
1 ei
2 dl zonnebloemolie
mespuntje mosterd
1 kl dragonazijn
100 gr verse kruiden (peterselie-kervel-bieslook)
1/2 el kappertjes
1/2 el augurk
1 klein sjalotje
1 hard gekookt ei
peper en zout
Bereiding
- Pak de tongfilet in plastiekfolie en klop lichtjes plat.
- Snij de tongfilets overlangs in reepjes.
- Doe bloem gemengd met peper en zout in een bord en dep de reepjes er in.
- Dep de reepjes vervolgens in een bord met losgeklopt eiwit en daarna in een bord met paneermeel.
- Bak de filets in een pan met olie of frituur ze. Laat ze op een keukenpapier uitlekken.
- Maak met de olie, het ei, de mosterd, en dragonazijn een mayonaise.
- Meng daarna de zeer fijn gesneden kruiden, de fijn gesneden kappertjes, sjalot en augurk, en het geplette hard gekookt ei onder de mayo.
Tip : De tongfilets met tartaar saus kunnen eventueel met een beetje gemengde sla geserveerd worden.