Crema Catalana

Ingrediënten

400 ml volle melk
100 ml culinaire room
4 eieren
225 gr suiker
1/2 citroen
30 gr maiszetmeel (Maïzena)
1 kaneelstokje

Bereiding

Maak zestes van de citroen
Breng de melk, room, kaneelstokje, citroenzeste en 75 gr suiker aan de kook
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen
Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en meng er daarna het maiszetmeel onder
Verwijder het kaneelstokje en de citroenzeste uit de melk
Giet al roerend de melk op de eiermassa
Verwarm dit op een middelmatig vuur maar laat NIET koken
Verwarm de massa tot ongeveer 70°, haal bij de eerste bubbel onmiddellijk van het vuur
Stort de crème in platte aarden potjes (crème brulee potjes) en laat afkoelen
Bestrooi de potjes gelijkmatig met de overige suiker
Brand de suiker met een brander tot hij licht begint te karamelliseren
Dien de Crema Catalana onmiddellijk op

Categorieën: Dessert