Glaasje van tonijn met perzik
Ingrediënten
- mayonaise
- augurk
- 4 schijfjes radijs
- 1 blik (200 g) tonijn in eigen nat, uitgelekt, verkruimeld
- 1 stengel lente-ui, fijngehakt
- 4 halve perziken, uitgelekt, in blokjes
- ijsbergsla
- zout, peper
Bereiding
- Meng in een kom de mayonaise met de tonijn en lente-ui en fijn gesneden augurk. Hou een paar stukjes tonijn apart om later mee af te werken. Kruid met peper en zout naar smaak.
- Schik op de bodem van de glaasjes een aantal kleine stukjes ijsbergsla.
- Verdeel de stukjes perzik vervolgens over de glaasjes.
- Eindig met de tonijn in mayonaise.
- Werk af met een klein stukje tonijn, een klein blokje perzik en fijn gesnipperd groen van de lente-ui (of bieslook).
- Versier de glaasjes met een schijfje radijs.